"Mysteriet", Acta lovsangsskole

Tronds anmeldelse...

For det første: Jeg er nok ikke helt objektiv, i og med at vår egen Henrik Andersen spiller synthbass på spor nr 2 og vanlig bass på spor nr 3, men jeg skal gjøre mitt beste.

Uansett: EP-en starter med sangen «Den høyeste pris», som er en sang jeg helt klart ser for meg at vi kan bruke i menigheten. Det musikalske er rett og slett knallbra! Flott melodi, flott arrangement som bygger og bygger, og flott fremførelse. Og teksten på refrenget! «Du betalte den høyeste pris. Du valgte meg til et nytt liv. Det kostet deg alt for å vinne meg tilbake. Det kostet deg alt for å dra meg tett inn til deg.» Tydelig nådeforkynnelse!

Den neste sangen er «Et bedre sted». En gladsang om barnlig tillit til vår Far, og samtidig en bønn om at Han må lede oss. Og den barnlige tilliten gjenspeiles i melodien, som gir meg nettopp en barnlig følelse – i positiv forstand.

Så kommer min favoritt! «Dybden av ditt verk». Igjen en sang jeg helt klart ser for meg å bruke i menigheten vår. En sang om at vi nå ser bare glimt av hans storhet, men at «vi lengter etter mer. Etter å få se mer av hvem Du er, mer i livet her. Vi lengter etter mer. Etter å få se mer i våre liv, mer av Dine perspektiv.» Banalt sagt av meg kanskje, men jeg føler i hvert fall at jeg ser mer av Hans perspektiv etter å ha hørt denne sangen som flyter så rolig og flott av gårde – samtidig som det er spennende variasjoner i arrangementet. Meget bra!

Og til slutt: «Hvem du er». Et sterkt refreng, et av EP-ens høydepunkt (selv om versene nok dessverre ikke er like sterke). Og et veldig stilig synth-riff av Kygo. Dvs.: Det er egentlig ikke Kygo, men jeg er neppe den eneste som får Kygo-vibber av synth-riffet – noe som er positivt ment fra min side. Spesielt mange ungdommer vil nok falle for denne, da den nok er tydeligst «nåtidig» i uttrykk.

Alt i alt: Rett og slett proft i alle ledd: Låtskriving, arrangement og fremførelse. Anbefales!


Del denne artikkel på e-post